tisdag 28 juli 2009

Tygerna tre



Nu har det igen varit lite tunt med inlägg här. Mycket jobb i kombination med brist på fynd tror jag. De här har jag dock inte visat er. En del bloggare verkar hitta massor av härliga loppistyger. Själv tycker jag det är väldigt ont om sådana. Humana hade en del ganska fina i våras, men de var lite väl dyra tyckte jag.

De här är de enda jag hittills lyckats samla på mig. Gult bomullstyg med bär på, rött bomullstyg med gula och blå blommor och ett trikåtyg med gulbrunt mönster. So far so good antar jag. Om någon som kikar in här har tips på bra secondhandtygfyndarställe i Malmö eller övriga Skåneland, säg gärna till!

onsdag 22 juli 2009

Från en generation till en annan

En fördel när man flyttar är att man blir mer eller mindre tvungen att rensa bland sina grejer. För två år sedan sålde mina föräldrar det hus jag växte upp i och där de bott 30 år. Man samlar på sig en del på 30 år. Speciellt om huset är stort och har gott om rum och förråd att "ställa undan" grejer i. Med andra ord hade de mycket att rensa och det var mycket som åkte i containern. Sedan dess har de bott i lägenhet, magasinerat en hel del grejer och under tiden byggt nytt hus på ny ort, vilket snart börjar bli klart för inflytt.


Bild från www.smagarde.nu

Nu är det så att de kommer inte att få plats med alla grejer i det nya huset. Så jag har hjälpt dem på traven lite, genom att erbjuda plats i mitt hem för ett par saker. Bland annat en tjusig golvlampa som när min farmor en gång haft. Den är så fin, 1940-tal tror jag. Ser ut ungefär som den på bilden här ovan. En annan sak som jag får ta hand om är en tamburmajor i trä. Den stod i gamla husets hall under alla år och nu ska den få fortsätta tjänstgöra hos mig.

måndag 20 juli 2009

Finaste burkarna!



Trots regnet åkte jag, sambon och sambons mamma på söndagen till orten Degeberga för att besöka den årligt återkommande Antik- och Samlarmarknaden där. Vi kom visserligen dit sent och de riktiga fynden var ju därför borta för längesen. Men det fanns ändå många fina saker att titta på. Som de här burkarna formgivna av Marianne Westman. Jag stod och fingrade på dem och funderade på om jag skulle köpa de två kryddburkarna för 135 kronor styck eller syltburken för 295 kronor. Eller låta bli. Jag behövde inte tänka länge förrän sambons mamma hade köpt alla tre för en femhundring. Till mig! Som en lite för tidig 30-årspresent. Hur underbart snällt var inte det? Tack igen!!

Kan tillägga att de är i helt felfritt skick, som nya.

I en annan del av Skåne





Lördagens fynd från Kristianstad med omnejd. Skor för 30 kronor på Pingstkyrkans second hand. Jordglob för 150 kronor på Blå Loppan (den var i gott skick, så det tyckte jag absolut att den var värd). Dansk burk i Sverigefärger, design Lena och Al Eklund för Lönborg, för 50 kronor på Everöd Kuriosa.

Vi besökte också Stallet i Gärds Köpinge. Ett enormt ställe med mängder av grejer, stort som smått. Är du ute efter gamla trästolar, vackra skåp eller kanske en gungstol och dessutom har gott om tid att gå runt och leta, så ska du åka hit tycker jag.

Över axeln och i handen

Jaha, då var det måndag och ny vecka igen. Tycker att veckorna går grymt snabbt nu. Fast det är ganska skönt ändå på något sätt.



Helgen inledde jag med ett besök på Humana där jag hittade den perfekta vardagsväskan. Lagom stor, många fack och både handtag och axelrem. Den fick följa med inte bara hem, utan också till Kristianstad dit vi sedan åkte för att spendera helgen hos sambons föräldrar. Mycket bra start på en helg alltså.

torsdag 16 juli 2009

Sommar, invasion och kommande tider

Sommar och varmt och underbart. Eller ja, bortsett från den invasion av bladlöss som Malmö drabbats av ikväll och som jag fick erfara cyklandes hem från jobbet idag. Usch. Men i övrigt är det ju ganska härligt nu.

Ändå kan jag inte låta bli att börja längta lite till det som kommer sedan. Hösten. Det är min absoluta favorittid på året. Det är den friska luften och de vackra färggranna löven. Dricka te. Tända ljus. Pyssla mera. Roligare kläder. Varma bubbelbad. Filmkväll inkurad i varm filt. Jag gillar.

Sedan har nog skolåren satt sina spår. För när hösten närmar sig känner jag mer spänning. Det är omstart och nystart. Och alltid lika roligt att handla grejer inför den nya "terminen". Trots att jag jobbar och inte ens har någon semester att komma tillbaka från.





Jag har i alla fall redan börjat. Köpa nya grejer alltså. Portföljen på Erikshjälpen för tre guldmynt. Ny kalender med tillhörande anteckningsböcker på bokhandeln från Moleskine. Känns bra.

Tunna som tjocka




Den här fyndades för 25 kronor för ett par veckor sedan. Lite onödig pryl kan tyckas. Men faktum är att man får väldigt fina brödskivor av en sådan här. Sedan hade vi en sådan hemma när jag var liten, så det är ju lite nostalgi med. Fin är den ju också med sin grå Perstorpplatta.

Nu återstår bara att köpa ett roligare bröd än de färdigskivade som oftast hamnar i vår matkasse. Eller ännu hellre baka eget. Så klart.

onsdag 15 juli 2009

Kryddor och blommor

Den lediga gårdagen spenderades mestadels på cykelsadeln. Jag gjorde diverse ärenden och besökte Sopstationen, Stadsmissionen, Erikshjälpen och Emmaus. De ligger alla i olika delar av stan och dessutom försökte jag leta upp några för mig nya ställen. Två av dem hade stängt och det tredje hittade jag inte. Blir till att ta med en karta nästa gång. Mycket cyklande blev det alltså.



Enda fynden gjordes på Erikshjälpen. En pepparkvarn för en tia och fyra koppar för en femma styck. Sen fick jag ju ordentligt med motion och fick uppleva delar av Malmö som jag sällan eller aldrig rör mig i annars. Så det var det värt!

tisdag 14 juli 2009

En till liten samling




Hittade en fin glasflaska förra veckan på Erikshjälpen. Så nu har den här lilla samlingen också växt lite.

En katt



Den här fanns på Erikshjälpen för ett par veckor sedan. Numera är den en del i min lilla samling med runda brickor. Önskar så att vi hade plats att ha de framme synliga, men det får bli i nästa boende istället.

måndag 13 juli 2009

Pysseltips

Mitt lilla fat i föregående inlägg hade jag först tänkt mig att använda som krukfat. Men så fick jag syn på det här häromdagen på Elle Interiör och blev lite sugen på att göra något liknande. Får väl ta en funderare innan jag springer ner till Panduro.

Även en skönhet kan ha en baksida




Som kan vara fin den med! Hittade ju inget av intresse på Drottningtorget igår. Fast jag var faktiskt förbi där förra söndagen också en snabbis innan jobbet. Då fick det här söta fatet följa med hem. 35 kronor fick jag ge för detta Prunus, vilket en del säkert tycker är tokmycket för ett ensamt kaffefat. Men med tanke på vad porslin designat av Stig Lindberg säljs för på exempelvis Tradera, så känns det fullt rimligt för mig.

söndag 12 juli 2009

Det är söndag och jag har varit på loppis.

Har ju varit lite frånvarande här på bloggen på sistone. Mycket jobb, ont om ork och kamera som varit på vift. Ibland är det ju så. Under den gångna tiden har jag hunnit klippa lugg i bästa Jane Birkin stil och även köpt mig lite fina saker. Bästa köpen gjordes så sent som idag. Så vi börjar med dem tycker jag.

Dagen började på Drottningtorget i Malmö där det är loppis varje söndag under sommarhalvåret. Det är sällan jag hittar något där och det är alldeles för trångt med folk för min smak. Det händer ändå att jag går dit bara för att jag bor så nära och ibland kan man ju ha tur. Dock inte idag. Så istället fick det bli en liten upptäcktsfärd.

Varje gång jag åkt till Ikea de senaste tre åren har jag sett skylten för Sallerups lopp- och prylmarknad. Men jag har aldrig varit där konstigt nog. Så idag blev det mitt första, men definitivt inte sista besök där.







Inte det allra billigaste stället kanske, men med Malmö-mått mätt så är det helt ok om man jämför med t.ex Myrorna eller liknande. Och jag är väldigt nöjd med mina köp. Karott från norska Stavangerflint 50 kr, kolla in det fina locket! Plåtburk från danska Ira 75 kr. Blommigt porslin, alla delar på bilden för 140 kr. Duk med äpplen på 40 kr. Allt utom karotten från samma säljare, henne kommer jag att handla av igen tror jag bestämt.

Svajade sedan hem på cykeln och lämnade av grejorna innan jag begav mig vidare mot Designloppis, även det ett nytt ställe för mig. På en liten gata inte långt från Triangeln finns en liten skatt för den som letar 50- och 60-talsporslin. Inte helt billigt kanske, men fina grejer och en del serviser med många delar.



Själv kör jag ju på udda-tallrikar och köpte med mig denna Neptun UE Gefle för 50 spänn.

Sedan cyklade jag hem igen och firade mina inköp med kaffe och scones. Underbar söndag!