onsdag 21 oktober 2009

Taklampa x 2




Översta fyndades för 30 spänn. Den nedre fick jag ge 250 kronor för. Vet inte om det var ett bra pris, men jag resonerade som så att en lampa på Ikea skulle kunna kosta detsamma och ändå inte vara i närheten så snygg. Båda fann jag på Sopstationen.

Är det någon som känner igen någon av dessa lampor och har något att berätta om dem?

6 kommentarer:

  1. Översta lampan var ju rikigt snygg!!

    Tycker aldrig att jag hittar något på Sopstationen, men nu börjar jag förstå var fynden tar vägen :)

    PS. Kolla in Modernize igår - tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Den bruna är en kopia på Bumlingen: http://www.scandinaviandesigncenter.com/Products/sek0/Trademark/Atelje+Lyktan/3039/Bumling+hanging+lamp
    Originalet har dock mer rundade övergångar mellan övre och nedre delen, och så är den högre (din är mer kompakt). Men väldigt fin i vilken fall!! Jag hittade en Bumlingenkopia i guld i containern utanför vårt hus för ett tag sen :-) Där var dock rastret borta.

    SvaraRadera
  3. UpsalaEkeby: Haha, ja, en del av de kommer nog med mig hem. Det är nog fler som inte förstår charmen med det stället, men där kan finnas riktigt fina saker ibland och det är ofta redan en "såld"-lapp på de bästa grejerna även när jag kommer dit. Någon mer än jag är det alltså som fyndar där.

    Erica: Likheten med bumlingen är tydliga, samtidigt som olikheterna också är det. Men ibland kan det finnas en intressant historia bakom ändå, även fast det mest liknar en kopia av något. Vad härligt att göra ett tjusigt containerfynd!

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag hittade just till din blogg och gillar vad jag ser. Äntligen en Malmöblogg till om loppis! Du verkar besöka samma ställen som jag och du har verkligen hittat fina grejor.

    SvaraRadera
  5. Daisy: Jag har hittat till din blogg också och sparat till favoritlistan! Tycker också det är kul med fler Malmöloppisbloggar :)

    SvaraRadera
  6. Oavsett vem eller vad så var lampa nummer två riktigt cool.
    Vi har sagt att vi har någon form av köpstopp på lampor just nu.....

    SvaraRadera